Taxaties

De waarde van een woning wordt bepaald door een daar voor bevoegd persoon dit kan een beëdigd taxateur of makelaar zijn. Voordat de waarde van een woning wordt bepaald zal er eerst een taxateur bij uw woning komen om te beoordelen wat de status is van uw woning hierbij zal hij een rapport schrijven waarin bij alle relevante eigenschappen van de woning wordt bepaald. De waarde wordt natuurlijk niet zomaar bepaald, dit wordt bepaald door onder andere de ligging van de woning, de grote, kubieke meters en het onderhoud van de marktsituatie.

 

Waarom worden woningen getaxeerd?

Bent u van plan om een nieuwe hypotheek af te sluiten of wilt u uw hypotheek aanpassen? In de meeste gevallen heeft u hiervoor een taxatierapport nodig. Op basis van een taxatierapport kunt u de verkoopprijs bepalen. Een financiële instelling bepaalt het taxatierapport en op basis hiervan wordt er gekeken naar de haalbaarheid van uw vraagprijs.

 

Wilt u een afspraak maken voor een taxatie?

Indien u een taxatie door Casa Haarlem wilt laten doen, kunt u contact met ons opnemen. Vervolgens maken wij met u een afspraak en prikken wij samen met u een datum om de woning te komen bekijken. Tevens ontvangt u binnen een aantal dagen al het taxatierapport.

handshake